FMC Janji Bantu Dua Anak Yatim Piatu Sehingga Berusia 18 Tahun

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
(Ubah saiz teks)
KUALA LUMPUR Kelab Myvi yang sedang disiasat kerana didakwa menyebabkan kemalangan sehingga mengorbankan tiga beranak di Lebuh Raya Duta-Ulu Kelang (DUKE), berjanji untuk menjaga kebajikan dua anak perempuan mangsa.Ahli-ahli Familia Myvi Club (FMC) pada Ahad mengadakan lawatan ke rumah keluarga mangsa nahas iaitu Fairuz Nizam Husain dan Nova Safitri Azhari di Batu Caves pada pukul 5 petang.

Bercakap kepada pemberita selepas lawatan itu, wakil FMC Hairul Safuan berkata, ahli-ahli kelab automotif itu mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa dan menjelaskan kisah kejadian daripada pihak mereka.

“Kami mahu membersihkan nama-nama kami. Selepas kejadian itu, beberapa ahli-ahli kami menerima ancaman di Facebook dan WhatsApp. Individu yang tidak dikenali ini mengugut untuk memukul ahli kami atau merosakkan kereta ahli kelab jika ditemui,” katanya.

Hairul menambah, pihaknya turut memberitahu keluarga mangsa bahawa FMC telah bersetuju untuk membela nasib dua kanak-kanak perempuan yatim piatu itu, Nur Firuza Amira, 7, dan Nur Firuza Akila, 3, sehingga mereka berusia 18 tahun.

“Kami telah berbincang dan bersetuju untuk mengumpulkan dana bagi membiayai kebajikan kanak-kanak ini sehingga mereka mencapai usia 18 dan kami juga menghulurkan sumbangan awal kepada keluarga mangsa.

“Kami sedang bekerjasama dengan pihak polis dan keluarga mangsa semasa siasatan dijalankan. Jika didapati terdapat ahli-ahli kelab kami yang melakukan kesalahan, kami tidak akan membela kesalahan itu, ” kata Hairul.

Fairuz Nizam, 35, isterinya Nova Safitri, 27, serta seorang anak perempuan mereka berusia tujuh bulan Nur Annisa Firuza tercampak keluar dari kenderaan dalam kejadian pada Sabtu lalu.

Fairuz Nizam terbunuh di tempat kejadian manakala Nova Safitri dan Nur Firuza meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur.

Semasa kemalangan, ketiga-tiga mereka dilaporkan dalam perjalanan pulang dari majlis perkahwinan di Putrajaya.

Related Posts

Leave a Comment

Tangan di Atas Lebih Baik daripada Tangan di Bawah

Perjalanan hidup akan lebih indah dan bermakna ketika kita mampu berbagi. Jadikan kebiasaan berbagi untuk bantu sesama. Yuk sedekah sekarang, biar berkah!